Πρώτες Βοήθειες
Search macephemera:: everyday news & support for the greek mac users
RSS Feeds
Φιλικά Sites
Forums
| macephemera:: everyday news & support for the greek mac users :: Forums :: Οι άνθρωποι :: Whatever |
| Φουλ του Μακ | << Previous thread | Next thread >> | ||
| Go to page << | |
|
Moderators: macadmin, KennyDopeGR, PiratX, georgeadams, artech, chris, maktoumpis, HAL9000, isoto, tmants, ararat12
|
| Author | Post | ||
| macfan |
| ||
![]() Registered Member #286 Posts: 75 | makimed το iPhone είναι καταπληκτικό τηλέφωνο τώρα αν εσένα δεν σε βολεύει δικαίωμά σου μην το αγοράσεις.Απόδειξη οι τρελές πωλήσεις του!Όσο για το αν πρέπει να πάρεις και Windows με τα Mac αν θες να τρέξεις κάποια προγράμματα που σε βολεύουν καλώς αλλά το αντίστροφο δεν γίνεται!!!Αν θέλω εγώ στο PC μου να τρέξω προγράμματα Mac;Απλά πετάω το PC!!! 30 Macs(and counting),3 iPods and 1 iPhone... | ||
| Back to top | | ||
| atma |
| ||
![]() Registered Member #73 Posts: 526 | makimed wrote ... Και η Apple παιδιά καλά θα έκανε τελευταία να μην έχει τόσες ζημιές στα μηχανήματα, γιατί δεν φτάνει μόνο η διαφήμηση τελικά... Θεωρώ απαράδεκτο πχ το iphone και την τιμή του, αλλά ο κόσμος είναι χαζός, το παίρνει για τα gadgetάκια του ενώ σαν τηλέφωνο είναι άχρηστο, στην ίδια τιμή παίρνεις αστέρι σε άλλες μάρκες που κάνουν παπάδες, και δεν τελειώνει η μπαταρία μέχρι το μεσημέρι, ούτε παθαίνει η οθόνη μόλις πιτσιλιστεί... 3 φίλοι το πήραν , παίξανε και τώρα πήραν κι ένα σοβαρό τηλέφωνο να κάνουν τη δουλειά τους γιατί επαγγελματίες είναι, έπρεπε να φορτίζουν 2 φορές τη μέρα Ναι ε; Δηλαδή έχει 40.000 προγράμματα και το Symbian που κάνει παπάδες; Αν ναι, θα είχα υπόψη κάποια παιχνίδια και προγράμματα που θα τα ήθελα και γι ατο G-800 της samsung που έχω, όχι μόνο για το Touch... "Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience" Blog: http://www.convalesco.org | ||
| Back to top |
| ||
| Amazed |
| ||
![]() Registered Member #518 Posts: 2078 | Συμφωνώ με τον atma, μπορεί το 3230 που είχα αγοράσει το 2005 να ήταν όντως καλό τηλέφωνο με λειτουργικό symbian για την εποχή του αλλά το 5320 με symbian που έχω τώρα , συγκρινόμενο με το iPhone είναι τουλάχιστον για κλάματα. Το iPod Touch που έχω είναι αιώνες μπροστά φαντάσου το iPhone και δεν μιλάμε μόνο για παιχνίδια.. Κλειστό λόγο διακοπών. Επιστροφή μετά το καλοκαίρι. | ||
| Back to top | | ||
| vrethan |
| ||
![]() Registered Member #915 Posts: 359 | makimed wrote ... Και η Apple παιδιά καλά θα έκανε τελευταία να μην έχει τόσες ζημιές στα μηχανήματα, γιατί δεν φτάνει μόνο η διαφήμηση τελικά... Θεωρώ απαράδεκτο πχ το iphone και την τιμή του, αλλά ο κόσμος είναι χαζός, το παίρνει για τα gadgetάκια του ενώ σαν τηλέφωνο είναι άχρηστο, στην ίδια τιμή παίρνεις αστέρι σε άλλες μάρκες που κάνουν παπάδες, και δεν τελειώνει η μπαταρία μέχρι το μεσημέρι, ούτε παθαίνει η οθόνη μόλις πιτσιλιστεί... 3 φίλοι το πήραν , παίξανε και τώρα πήραν κι ένα σοβαρό τηλέφωνο να κάνουν τη δουλειά τους γιατί επαγγελματίες είναι, έπρεπε να φορτίζουν 2 φορές τη μέρα Sorry, καλή μου makimed, εδώ κάνεις ένα μικρό σφάλμα και πολύ περισσότερο οι φίλοι σου! Αφενός μεν, ο χρυσός κανόνας της έρευνας αγοράς φαίνεται, τουλάχιστον για μένα, να μην έχει ακολουθηθεί στην περίπτωσή τους και, αφετέρου δε, έχω κι εγώ αρκετά παραδείγματα επαγγελματιών (όπως ιατρικοί επισκέπτες) που έχουν και iPhone αλλά και άλλη "σοβαρή" μάρκα κινητού και για την οποία βρίζουν την ώρα και τη στιγμή που το πήραν. Για παράδειγμα, σιχτιρίζουν το HTC Diamond και το LG Arena, ενώ το iPhone όχι μόνο δεν το βάζουν στην άκρη αλλά και προσπαθούν να γίνουν και οι πρώτοι που θα προμηθευτούν το καινούργιο μοντέλο του που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον αμέσως επόμενο καιρό! Αν μη τι άλλο, τα κριτήρια του καθενός μας είναι διαφορετικά και υποκειμενικά και, κατ' επέκταση, δε μπορεί η Apple και η εκάστοτε Apple να καλύψει όλα τα γούστα του αγοραστικού κοινού. Κατά συνέπεια, δεν έχει την αποκλειστική ευθύνη η Apple για το εάν κάποιος αγοραστής δεν έμεινε ικανοποιημένος με κάποιο προϊόν της. Τέλος, η όποια αγορά, είτε αφορά ένα προϊόν της Apple είτε άλλης εταιρίας, εμπεριέχει κάποιο ρίσκο στο να μην είναι αυτό που θέλουμε πραγματικά. Ωστόσο, στην πρώτη περίπτωση, το ρίσκο είναι ... πολύ μικρότερο! 74%How Addicted to Apple Are You? | ||
| Back to top | | ||
| MacPro_13 |
| ||
![]() Registered Member #2286 Posts: 166 | Vrethan συμφωνώ μαζί σου και έχεις δίκιο πάνω σε αυτά που είπε η maκimed αλλά εδώ υπάρχει και ένα αλλά δεν μπορεί η Apple και η κάθε Apple να βγάζει ένα κινητό αφής που κυριολεκτικά τα σπάει και να κρατάει την ίδια τιμή για 1,5 χρόνο περίπου(μιλάω για το πρώτο iPhone) . Αυτό η Apple δεν το έχει κάνει μόνο στο iPhone αλλά και σε άλλα προϊόντα της όπως το leopard . Που το είχε αφήσει 135€ για 1 χρόνο και ακόμα δεν έχει κατεβεί η τιμή του . Επισκευθείτε το http://gfn-gr.blogspot.com για τεχνολογικά νέα . 68%How Addicted to Apple Are You? | ||
| Back to top |
| ||
| vrethan |
| ||
![]() Registered Member #915 Posts: 359 | MacPro_13 wrote ... Vrethan συμφωνώ μαζί σου και έχεις δίκιο πάνω σε αυτά που είπε η maκimed αλλά εδώ υπάρχει και ένα αλλά δεν μπορεί η Apple και η κάθε Apple να βγάζει ένα κινητό αφής που κυριολεκτικά τα σπάει και να κρατάει την ίδια τιμή για 1,5 χρόνο περίπου(μιλάω για το πρώτο iPhone) . Αυτό η Apple δεν το έχει κάνει μόνο στο iPhone αλλά και σε άλλα προϊόντα της όπως το leopard . Που το είχε αφήσει 135€ για 1 χρόνο και ακόμα δεν έχει κατεβεί η τιμή του . Κατ'αρχήν φίλε μου MacPro_13, σε ευχαριστώ που συμφωνείς, έστω σε μεγάλο μέρος, της προηγούμενης άποψής μου. Ωστόσο, επειδή έθιξες το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής αλλά και, γιατί όχι, της πολιτικής των αναβαθμίσεών της στο hardware (βλέπε πρόσφατη αναβάθμιση των MB σε ΜΒΡ), το μόνο που έχω να αναφέρω είναι ό,τι θέλει να αγοράσει κανείς θα πρέπει, όσο είναι δυνατό στην ανθρώπινη φύση μας, να γίνεται συνειδητοποιημένα αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το ρίσκο της αγοράς. Για παράδειγμα, ήξερα πως το iPhone 2G, προ διετίας (διότι αυτό έχω ακόμα), ήταν τσιμπημένο αλλά τελικά αποφάσισα να ρισκάρω και ... έμεινα και παραμένω ευχαριστημένος για αυτά που θέλω και συνεχίζει, μέχρι τώρα, να κάνει. Θα μπορούσα με τα λεφτά αυτά να έπαιρνα κάποιο άλλο του τύπου της Sony Ericksson (διότι αυτό είχα προ iPhone) ή όποιας άλλης μάρκας αλλά ... ήμουνα τρελλός επειδή άκουσα τη φωνούλα μέσα μου! Επίσης, ένα άλλο παράδειγμα της τρελλής μου λογικής, ήταν η αγορά του MBP 17" τον Φλεβάρη του '07, που ήταν εξαιρετικά ακριβή αγορά και ... τώρα σου γράφω από αυτό! Με λίγα λόγια, έχεις δίκιο, εν μέρει, στο ότι υπάρχει κάποιος, εάν μου επιτρέπεις, εμπαιγμός, από μέρους της Apple, του αγοραστικού κοινού όμως ... ποιά εταιρία δεν το κάνει; Βλέπε τη Microsoft με τις πολυάριθμες εκδόσεις λειτουργικού με αμφίβολη σταθερότητα, βλέπε SonyEricksson με το αναμενόμενο νέο κινητό της με των 12MP κάμερα με αμφίβολης ποιότητας εικόνες κ.ο.κ αλλά λίγοι ή/και πολλοί γκρινιάζουν και οι οποίοι συνεχίζουν να δουλεύουν με αυτά! Κατά συνέπεια, έχει απόλυτη έννοια και σημασία, η ανάληψη της ευθύνης του ρίσκου της οποιασδήποτε αγοράς, αφού προηγουμένως έχουμε ψάξει τόσο τι θέλουμε και, ασφαλώς, διαθέτουμε όσο και τι μπορεί να μας προσφέρει το προϊόν που μας ενδιαφέρει. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας!!! 74%How Addicted to Apple Are You? | ||
| Back to top | | ||
| MacPro_13 |
| ||
![]() Registered Member #2286 Posts: 166 | Ναι εντάξει δεν αμφιβάλω αλλά λέω μήπως αμα περνούσε τουλάχιστον ένας χρόνος η apple έπρεπε να κατεβάσει λίγο τις τίμες ????Για παράδειγμα το leopard όταν βγήκε έκανε 135€ (και το καταλαβένω ) αλλά δεν θα έπρεπε μετά από έναν χρόνο να χαμηλώσουν λίγο την τιμή έστω και 20 € το ίδιο και με το iPhone . Επισκευθείτε το http://gfn-gr.blogspot.com για τεχνολογικά νέα . 68%How Addicted to Apple Are You? | ||
| Back to top |
| ||
| vrethan |
| ||
![]() Registered Member #915 Posts: 359 | MacPro_13 wrote ... Ναι εντάξει δεν αμφιβάλω αλλά λέω μήπως αμα περνούσε τουλάχιστον ένας χρόνος η apple έπρεπε να κατεβάσει λίγο τις τίμες ????Για παράδειγμα το leopard όταν βγήκε έκανε 135€ (και το καταλαβένω ) αλλά δεν θα έπρεπε μετά από έναν χρόνο να χαμηλώσουν λίγο την τιμή έστω και 20 € το ίδιο και με το iPhone . Ναι, ίσως, θα 'πρεπε να μειώσει τις τιμές αλλά ... η Apple, όπως και κάθε άλλη εταιρία εισηγμένη σε διεθνή χρηματιστήρια, είναι υποχρεωμένη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μετόχων της σε χρήμα κι εφόσον πουλάει καλά το πράγμα, τότε όλοι τους είναι ευχαριστημένοι. Με λίγα λόγια, η τιμολογιακή πολιτική της κάθε εταιρίας βασίζεται, κατά μεγάλο μέρος, στα μεγάλα κέρδη. Εδώ που τα λέμε, δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και οπότε ... ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του 74%How Addicted to Apple Are You? | ||
| Back to top | | ||
| Go to page << | |