Πρώτες Βοήθειες
Search macephemera:: everyday news & support for the greek mac users
RSS Feeds
Φιλικά Sites
Forums
| macephemera:: everyday news & support for the greek mac users :: Forums :: Τα αντικείμενα :: Software |
| Κατι συμβαινει με τα fonts | << Previous thread | Next thread >> | ||
| Go to page >> | |
|
Moderators: macadmin, KennyDopeGR, PiratX, georgeadams, artech, chris, maktoumpis, HAL9000, isoto, tmants, ararat12
|
| Author | Post | ||
| cool11 |
| ||
![]() Registered Member #509 Posts: 210 | Εκανα κι εγω, κι ελπιζω δεν ειμαι ο μονος σε τουτο δω το φορουμ, την ηλεκτρονικη δηλωση Ε1, για φορολογια εισοδηματος. Macbook pro, leopard. Ολα καλα μεχρι τη δηλωση, στις φορμες του site του gsis.gov.gr κλπ. Και τελειωνοντας την καταχωρηση και την υποβολη της δηλωσης, πατησα να παρω και ενα αντιγραφο της υποβληθεισας δηλωσης σε pdf μορφη, που υπαρχει ως επιλογη μεσα στο μενου του πληροφοριακου συστηματος. Κατεβαζω λοιπον το pdf, εμφανιζεται μια χαρα στην οθονη. Λεω, να δωσω και μια εκτυπωση, να το εχω και σε χαρτι στο αρχειο μου. Δινω εκτυπωση και παρατηρω οτι στην εκτυπωση δεν τυπωνεται το γραμμα 'ε' και ο αριθμος '2'!!! Οπου υπηρχαν, υπαρχει κενό στις εκτυπωσεις! Στην οθονη μια χαρα, στο χαρτί με κενά! Σημειωτεον δε, εχω 2 εκτυπωτες, laser-inkjet, και απο τους 2 δοκιμασα, και στους 2 υπαρχει το προβλημα. Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει. Πως ειναι δυνατον να εμφανιζεται στην οθονη του mac, και στην εκτυπωση να μην εμφανιζει αυτους τους χαρακτηρες. Αλλο γενικοτερα προβλημα ή θεμα με τα fonts του mac, δεν εχω, δεν εχω παρατηρησει τιποτε σχετικο, και δουλευω διαφορες εφαρμογες. Περιμενω τη βοηθεια σας, να βρουμε τι μπορει να φταιει, τι μπορει να το προκαλει. Την Δευτερα θα δοκιμασω εκτυπωση και απο pc. Αλλα δεν μπορω να καταλαβω, πως ενα pdf που φαινεται σωστα στην οθονη, βγαινει αλλιως σε 2 εκτυπωτες. | ||
| Back to top | | ||
| KennyDopeGR |
| ||
![]() ![]() Registered Member #26 Posts: 2026 | εκτυπώνεις με το νεότερο acrobat reader (ή pro) ή με το preview του osx; πεινάσαμε; fere-fai.gr Share your ideas.. | ||
| Back to top | | ||
| cool11 |
| ||
![]() Registered Member #509 Posts: 210 | με το preview. να σου πω την αληθεια, ολα τα χρονια με preview δουλευω. δεν δοκιμασα με acrobat. | ||
| Back to top | | ||
| fmayakos |
| ||
![]() Registered Member #235 Posts: 499 | Δοκίμασε από το print του Preview να δημιουργήσεις ένα νέο PDF (από το κουμπάκι κάτω αριστερά) κι έπειτα να εκτυπώσεις αυτό. Και γενικά, μην εμπιστεύεσαι αυτά τα κακοφτιαγμένα τύπου 1992 web apps, για "σύγχρονες" τεχνολογίες όπως PDF! Απ' οπουδήποτε μπορείς να κάνεις Print, μπορείς και να δημιουργήσεις αρχείο pdf, εκτός αν έχει πολύ συγκεκριμένη μορφοποίηση. | ||
| Back to top |
| ||
| cool11 |
| ||
![]() Registered Member #509 Posts: 210 | Λοιπον, πηγα απο preview και εκανα prin -> pdf, αλλα το αποτελεσμα ηταν ακομη χειροτερο! Στο νεο pdf, πλεον, και στην οθονη, ελειπαν οι χαρακτηρες! Δεν συζηταμε καν για εκτυπωση! Οποτε, αυτο σε τι συμπερασμα μας οδηγει? Που ακριβως γινεται το λαθος? Το αυθεντικο αρχειο τα δειχνει ολα σωστα στην οθονη αλλα στην εκτυπωση λειπουν χαρακτηρες. Χωλαινει καπου το θεμα της εκτυπωσης? Πως θα τυπωσω σωστα και ολοκληρωμενα το pdf του taxisnet? | ||
| Back to top | | ||
| cool11 |
| ||
![]() Registered Member #509 Posts: 210 | Δοκιμασα να παρω σημερα, αναφορα σε pdf μεσα απο το taxisnet, απο το κατεβαστηρι μου πλεον, που εχει windows. Το εσωσα στο δισκο. Το ανοιγω στο mac, μια χαρα εμφανιζονται ολα. Το τυπωνω απο το mac, παλι τα ιδια. Οι κενοι χαρακτηρες παραμενουν. Ειπα και δοκιμασα τη δημιουργια pdf αναφορας στο pc, μηπως στο mac κατι δεν παει καλα, αλλα τελικα δεν φαινεται οτι φταιει κατι στο pc ή στο mac, κατα τη δημιουργια του pdf, τουλαχιστον τοπικα στα μηχανηματα. Ακομη δεν μπορω ομως να καταλαβω πως ειναι δυνατον να δειχνει σωστα στην οθονη, και να μην τυπωνεται σωστα. | ||
| Back to top | | ||
| KennyDopeGR |
| ||
![]() ![]() Registered Member #26 Posts: 2026 | είναι το ίδιο πρόβλημα που έχω όταν τυπώνω etickets της ολυμπιακής. δοκίμασε να τυπώσεις με acrobat reader ή αν έχεις διαθέσιμο acrobat pro. Το reader είναι δωρεάν (αν δε κάνω λάθος). και πες μας τι έγινε πεινάσαμε; fere-fai.gr Share your ideas.. | ||
| Back to top | | ||
| fmayakos |
| ||
![]() Registered Member #235 Posts: 499 | Από περιέργεια και μόνο κατέβασα μία φορολογική δήλωση και μία εκκαθάριση από το account των γονιών μου (αμέ!). Ακούστε όμως μαγκιά, εμένα αντί για το γράμμα Ε και το 2, στο ένα αρχείο δεν μου εκτυπώνει το 2, ενώ στο άλλο αρχείο το Η και το Μ. Ο μόνος τρόπος να το εκτυπώσω σωστά, ήταν να το ανοίξω στο Illustrator, το οποίο μου έβγαλε μήνυμα ότι οι γραμματοσειρές Arial και ΑrialBold αγνοούνται, οπότε τις αντικατέστησε με Myriad, όπου εγώ έβαλα Helvetica και βγήκε σωστά, αλλά όχι ακριβώς. Οπότε υποθέτω πως εκεί (υπουργείο οικονομικών) χρησιμοποιούν κάποια αρχαία άθλια Arial, η οποία δεν έχει ίδια κωδικοσελίδα ή κάτι τέτοιο, και όταν πάει να εκτυπωθεί χτυπάνε κάποιοι χαρακτήρες. Και φαίνονται στην οθόνη σωστά, γιατί το εκάστοτε πρόγραμμα κάνει replace. Λέω μήπως! Όλα είναι πιθανά. Υ.Γ.: Εγώ σιχαίνομαι να ανοίξω PC, μπορεί να μας επιβεβαιώσει αν εκτυπώνονται σωστά σε PC; Υ.Γ. 2: Δοκίμασα σε Adobe Acrobat και ακριβώς το ίδιο. [ Edited Sat May 02 2009, 23:56:36 ] | ||
| Back to top |
| ||
| cool11 |
| ||
![]() Registered Member #509 Posts: 210 | Σημερα τυπωσα απο κανονικο pc.... Μαντεψτε, τα pdf τυπωθηκαν κανονικα... Οι χρηστες mac, δεν υπαρχουν για το taxisnet... Windows παιδια μου, windows και ξερο ψωμι για να τυπωσετε την ηλεκτρονικη φορολογικη σας δηλωση... | ||
| Back to top | | ||
| kpetsas |
| ||
![]() Registered Member #2205 Posts: 53 | Kaλημέρα, δεν ήθελα να ανοίξω νέο θέμα, γιαυτό ποστάρω εδώ. Λόγω της δουλειάς μου είμαι πολλές φορές αναγκασμένος να χρησιμοποιώ MS office για να επεξεργάζομαι αρχεία που έχουν δημιουργηθεί με pc. Ενώ σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι υπάρχει συμβατότητα μεταξύ pc και mac, κάθε φορά που αλλάζω κάποια πράγματα στα αρχεία μου με το mac δημιουργείται πρόβλημα όταν ανοίγω τα αρχεία από pc. Το τελευταίο παράδειγμα είναι παρουσίαση power point όπου όλα τα fonts (αγγλικά-ελληνικά) είναι verdana, ανοίγει κανονικά στο mac και γίνονται κάποιες αλλαγές με verdana, σώζεται. Την επόμενη μέρα ανοίγει στο pc και ως δια μαγείας, όλα τα ελληνικά fonts-σε όλη την παρουσίαση έχουν γίνει MS gothic, ενώ τα αγγλικά είναι verdana. Μάλιστα, ακόμα κι αν επιλέξω μέρη του κειμένου και αλλάξω τα font σε verdana, αυτά δεν αλλάζουν. Το χειρότερο ακόμα είναι ότι αν μετά επιστρέψω στο mac και ανοίξω την παρουσίαση, τα ms gothic πλέον δεν χωρούν στις διαφάνειες και χάνεται και η όλη η μορφοποίηση, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να δουλέψω με αυτό τον τρόπο. Υπάρχει κάποια λύση (πχ εγκατάσταση επιπλέον fonts στον mac)? Επιμένω να αποφύγω την εγκατάσταση windows στο mac, μόνο και μόνο για το office, αλλά αν δε μπορώ να δουλέψω αλλιώς θα αναγκαστώ να υποκύψω στο "μονοπώλιο" των windows Ευχαριστώ. K. My videos: Link to page | ||
| Back to top |
| ||
| Go to page >> | |